Gloves Off

Κι αν οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ είχαν τηρήσει τα προσχήματα μέχρι την Κυριακή, κάτι τέτοιο έχει πλέον πάψει να ισχύει: το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ χαρακτηρίζεται εμφυλιοπολεμικό,με τους πάντες να στρέφονται κατά πάντων. Κι αν χθες μπερδευτήκατε ως προς τις προθέσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη -σκοπεύει να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος; σκοπεύει να μείνει;- τα πράγματα δεν είναι πολύ πιο ξεκάθαρα σήμερα.

Ο κύριος Μεϊμαράκης προχώρησε μεν στην τοποθέτηση του μέχρι σήμερα Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη στη θέση του αντιπροέδρου, ώστε αν παραιτηθεί να αναλάβει εκείνος στη θέση του και όχι ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, όμως δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται ο ίδιος να παραιτηθεί.

Μιλώντας χθες στο Star εξήγησε ότι αν παραιτηθεί το κάνει επειδή “αυτός που με πρότεινε για μεταβατικό πρόεδρο αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου”, αναφερόμενος φυσικά στον Αντώνη Σαμαρά. Επομένως, δήλωσε, ότι δεν θα παραιτηθεί αν ο Αντώνης Σαμαράς πει σήμερα ότι δεν θέλει να παραιτηθεί.

Κατόπιν όλων αυτών, τα μάτια όλων στρέφονται στην αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος (19:00), στην οποία φαίνεται ότι δεν θα παραστούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Στο μεταξύ, μετά τη χθεσινή ΚΕΦΕ διαβάζουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν τελικά στις 13 και 20 Δεκεμβρίου.

NDΒαγγέλης ΜεϊμαράκηςΝΔ