Τίτλοι τέλους για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Το “τέλος” των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αποφάσισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Με απόφασή του, η οποία αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια αποφασίζεται «η λήξη των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε και συγκροτήθηκε με τις με αρ.πρωτ. 1448/4-4-2015 και 2053/7-5-2015 αποφάσεις Προέδρου της Βουλής, αντίστοιχα, καθώς και της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε με την με αρ.πρωτ 7944/4988/18-5-2015 όμοια» και συμπληρώνεται ότι «από την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει η με αρ.πρωτ. 11131/7164/25-8-2015 απόφαση Προέδρου της Βουλής».

Την οξεία αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η λήξη των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, την οποία αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σε μια σειρά μηνυμάτων της στο twitter η κ. Κωνσταντοπούλου έγραψε:

  • “Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους”
  • “Προφανώς δεν αντέχει ο @atsipras στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων”
  • “Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς”
  • “Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής”.
  • “Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής”
  • “Ξεκίνησε απ’την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας”.Πηγή: naftemporiki

     

ΒούτσηςΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ