«Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει»

«Ο 20ός άρχισε με την μεγαλύτερη έφοδο των προλεταρίων όλων των εποχών και τέλειωσε με την προσωρινή ήττα τους. Ο 21ος αιώνας θα φέρει νέες εφόδους και επαναστατικές νίκες, την οριστική και αμετάκλητη αυτή τη φορά ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού» εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του ΚΚ Ιταλίας με αφορμή την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης στην Ρωσία, για την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού και τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Ο Οκτώβρης απέδειξε την ικανότητα και δυνατότητα της Εργατικής Τάξης να υλοποιήσει την ιστορική της αποστολή ως μοναδικής τάξης πραγματικά επαναστατικής, να ηγηθεί της κοσμογονίας της οικοδόμησης του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Ο Οκτώβρης δείχνει ταυτόχρονα τον αναντικατάστατο ρόλο του καθοδηγητικού παράγοντα της σοσιαλιστικής επανάστασης, του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Μεγάλος Οκτώβρης δείχνει την τεράστια δύναμη του προλεταριακού διεθνισμού. Παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει από τις ανατροπές του 1989 – 1991, η 98ή σημερινή επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης, με όλη τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία και ωριμότητα που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, μας κάνει ακόμα πιο σίγουρους και κατηγορηματικούς για το πόσο επίκαιρος και αναγκαίος είναι ο σοσιαλισμός» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Οι αντεπαναστατικές ανατροπές δεν αλλάζουν το χαρακτήρα της εποχής. Ο 21°ος αιώνας θα είναι ο αιώνας μιας καινούργιας ανόδου του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και μιας νέας σειράς κοινωνικών επαναστάσεων» πρόσθεσε.

Για το προσφυγικό σημείωσε ότι αιτία είναι «η καπιταλιστική βαρβαρότητα, που “γεννά” οικονομικές κρίσεις, φτώχεια κι ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχουν και οι χώρες μας, στα πλαίσια τη ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι «ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, επίθεση που ανέλαβε βέβαια να ολοκληρώσει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας την αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο που υπέγραψε το καλοκαίρι.

Κάθε μέρα μέσω νομοσχεδίων που φέρνει στην Βουλή, υλοποιεί πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα. Πρόκειται για μέτρα που αυξάνουν τη φορολογία στις λαϊκές οικογένειες με πιο χαρακτηριστική τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, ενώ μονιμοποιούν τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Βάζουν στο στόχαστρο ότι έχει μείνει όρθιο από το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης. Προετοιμάζουν την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και σε άλλα συνδικαλιστικά δικαιώματα ενώ προχωρούν τις ιδιωτικοποιήσεις. Η επίθεση αυτή είναι η απόδειξη ότι η εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης αποτελεί και προϋπόθεση της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

«Αυτούς τους νόμους ή θα τους ανατρέψουμε ή αυτοί θα συνεχίζουν να “καταβροχθίζουν” τα όνειρα και τις ζωές των εργαζομένων και της νεολαίας. “Τρίτος δρόμος” δεν υπάρχει» υπογράμμισε.

Κουτσούμπας