Καβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη Βουλή για τη Δραπετσώνα

Έντονους διαξιφισμούς μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προκάλεσε το άρθρο 28 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αφορά στο παράκτιο μέτωπο της Δραπετσώνας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της αλλαγής χρήσης της έκτασης, «χάνεται η τελευταία ευκαιρία για μία μεγάλη ανάπλαση».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «υπήρχε η δυνατότητα για σημαντική αστική ανάπτυξη με εμπορικές χρήσεις» και πρόσθεσε ότι «είχε προταθεί ακόμα και η δημιουργία πίστας “Formula 1”, σχέδιο που θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές και αντ’ αυτού, αποφασίσατε να κάνετε ένα χώρο πρασίνου χωρίς να έχετε τα χρήματα για να το κάνετε».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σωκράτης Φάμελλος, αντέτεινε ότι «όταν ο ιδιωτικός χώρος λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό, καταναλώνονται οι φυσικοί πόροι και αναιρούνται οι όροι που είναι αναγκαίοι για να μπορέσει να λειτουργήσει» και τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο θα διατηρεί την ισορροπία μεταξύ των ανθρώπινων και φυσικών πόρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Kυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήΔραπετσώναεπένδυσηκόντραΦάμελλος