Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα να είναι μέρος της λύσης

Την ανάγκη να είναι η Ελλάδα μέρος της λύσης στην ευρύτερη περιοχή επισήμανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του σήμερα το μεσημέρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Βιώνουμε μια περίοδο πολύ μεγάλων εντάσεων στην περιοχή μας δυστυχώς. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο τριών επάλληλων κύκλων κρίσης, η οικονομική κρίση στην Ευρώπη που ακόμη δεν έχει σιγάσει, η προσφυγική κρίση, που αποδέκτες των ρευμάτων αυτών είναι ο ελληνικός λαός και τα ελληνικά νησιά που δείχνουνε παρά τις μεγάλες δυσκολίες της οικονομικής κρίσης μια στάση ανθρωπιάς και φιλοξενίας σε αυτούς τους ανθρώπους και είναι και ο τρίτος κύκλος κρίσης που είναι η κρίση της αποσταθεροποίησης, της αστάθειας, των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας όμως και τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα παναγιώτατε δεν θέλουμε να είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της κρίσης. Όχι μόνο μέρος της κρίσης, αλλά μέρος της λύσης”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίος ανέφερε στον κ. Τσίπρα ότι “στις δύσκολες αυτές συγκυρίες οι προσευχές της Μητρός Εκκλησίας θα είναι μαζί σας, για την επιτυχία του έργου σας, για την ευημερία του ελληνικού λαού, τον οποίο έχουμε πάντοτε στην καρδιά μας και στην προσευχή μας. Σε εσάς λοιπόν και στους συνεργάτες σας ευχόμεθα όλα τα καλά του Θεού. Να δικαιώσετε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ελλήνων που σας ετίμησαν με την ψήφο τους”.

Aλέξης ΤσίπραςΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίοςσυνάντηση