Αρνητικός στην διεξαγωγή ντιμπέιτ των τεσσάρων υποψηφίων ο Κ. Γκιουλέκας

Την εκτίμησή του ότι θα είναι τραγικό για τη ΝΔ να διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, διατύπωσε ο Βουλευτής του κόμματος, Κώστας Γκιουλέκας. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε ότι «θα ήταν τραγικό, αν πηγαίναμε σε ντιμπέιτ. Ευτυχώς που βλέπω ότι εγκαταλείπεται ως ιδέα» και προέβλεψε ότι αν οι τέσσερις υποψήφιοι “μονομαχήσουν” τηλεοπτικά θα σημειωθούν εντάσεις, πόλωση, γεγονός που -όπως υπογράμμισε- θα αποβεί σε βάρος της ενότητας της παράταξης.

«Ελοχεύει ο κίνδυνος να πάμε σε μια διαδικασία που δεν θα τιμά την ιστορία της παράταξης. Ελπίζω να μην συμβεί» ανέφερε με νόημα. Ο κ. Γκιουλέκας διαφωνεί και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο περισσότερο αργούμε να φθάσουμε στην αναμέτρηση τόσο περισσότερο υπάρχει κίνδυνος να γίνουν ευτράπελα”και εκτίμησε ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για την εκλογή προέδρου είναι πολύ μεγάλο και “οι υποψήφιοι δεν έχουν πλέον τι να πουν».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «δεν ενδιαφέρει πολλούς τι θα γίνει, ενδιαφέρει να τελειώνουμε γρήγορα. Να κάνουμε λιγότερο θόρυβο, να απασχολήσουμε τον ελληνικό λαό όσο γίνεται λιγότερο» και εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος και με τη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, λέγοντας ότι θα έπρεπε οι ψηφοφόροι να εγγραφούν σε λίστες και να υπογράψουν ένα κείμενο “αρχών και αξιών” για να έχουν το δικαίωμα ψηφοφορίας. «Με 2 – 3 ευρώ όποιος θέλει ψηφίζει. Σκεφτείτε εμένα στον Περισσό να εκλέγω το γραμματέα του ΚΚΕ» σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι όταν κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή πρότεινε να «παγώσουν» μισθοί και συντάξεις για 2 χρόνια, η τότε αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μεταρρύθμιση και η σύνταξη θα πρέπει να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα σε κάποιο βαθμό.

Κώστας ΓκιουλέκαςΝΔ