Λεβέντης: Δεν ψηφίζω αφού δεν έγιναν δεκτά τα εννιά σημεία

Η Ένωση Κεντρώων δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα γιατί δεν έγιναν δεκτά τα εννέα σημεία που εισηγήθηκε στην κυβέρνηση δήλωσε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.

Όπως εκτίμησε, τα μέτρα είναι πολύ βαριά γιατί «αφαιρούν επιδόματα από ανασφάλιστους υπερήλικες χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για περιπτώσεις όπως οι 330.000 διπλοσυνταξιούχοι, τα ρετιρέ στις συντάξεις, και συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ και εξακολουθούν να εργάζονται». Συνεχίζοντας καταλόγισε «έλλειψη αξιοπιστίας» στα κόμματα της αντιπολίτευσης διότι ενώ ψήφισαν την αρχική συμφωνία τώρα αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα αν και η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη.

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «θα μπορούσε να αποφύγει το ενέχυρο των 50 δισ. ευρώ, εάν είχε απομακρύνει εγκαίρως τους δραχμιστές».

Ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε «πυρά» και κατά της Νέας Δημοκρατίας, καταλογίζοντάς της ότι εμφανίζεται σήμερα κατά των φόρων, ενώ όσο κυβερνούσε αύξανε τη φορολογία.

Υποστήριξε δε ότι υπάρχει συμμαχία ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού, για την οποία εκτίμησε ότι θα αποτύχει.

 

Βασίλης ΛεβέντηςΒουλήΈνωση ΚεντρώωνΠολυνομοσχέδιοπροαπαιτούμενα