"Μην παραδώσετε τα σπίτια του ελληνικού λαού στα ξένα funds"

Την δημοσιοποίηση του ονόματος του Υπουργού που εμπλέκεται στην υπόθεση του πόθεν έσχες ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. «Τι γίνεται μ’ αυτό το πόθεν έσχες; Θα αφήσετε να σέρνεται μία σκιά σε όλους τους υπουργούς; Βγαίνουν οι υπουργοί να πουν “δεν είμαι εγώ”, “δεν είμαι εγώ”, “δεν είμαι εγώ”. Και καλά ο ίδιος γιατί δεν βγαίνει να πει εγώ είμαι; Πως θα προχωρήσει αυτό; Κουίζ είναι; Όποιος είναι να βγει να μας το πει, να τελειώνουμε. Δεν είναι κουίζ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ούτε μνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί το παίξαμε, το μνημόνιο ήταν υποχρεωτική πολιτική για να βγούμε από την κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας βέλη κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι άλλη στάση τηρούσε προεκλογικά και άλλη μετεκλογικά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε πως μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται η πολιτική απάτη της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «λέγατε για το φόρο εισοδήματος, ότι θα μειωνόταν, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ ότι θα καταργούνταν μετά τις εκλογές και μία σειρά ακόμη από ψέματα». Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας, από τη στιγμή που είχε υπογράψει τη συμφωνία είχε αρχίσει να υπόσχεται ισοδύναμα και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «όλα όσα είχε πει ο Τσίπρας ήταν ένα ψέμα. Για αυτό κάνατε τώρα εκλογές, για να μηγνωρίζει ο κόσμος τι είχατε ψηφίσει (σ.σ. νομοσχέδιο) ως κατεπείγον μέσα στον Αύγουστο. Έρχονται και άλλα τα οποία θα είναι πολύ χειρότερα».

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης, με τον κ. Μεϊμαράκη να καθιστά σαφές «να μην τολμήσουν να παραδώσουν τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds. Η Νέα Δημοκρατία είναι κάθετα αντίθεση σε αυτό. Εμείς, με συνέπεια, ευθύνη, πατριωτισμό θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοια πρακτική».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως οι βουλευτές του κόμματος θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το νομοσχέδιο κλείνει το μάτι στους κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες, τόνισε ότι «η ρύθμιση των 100 δόσεων μετατρέπεται σε φιάσκο»και εξήγησε ότι σε δύσκολη θέση όσοι επέλεξαν να ενταχθούν, αφού «το κράτος έρχεται μονομερώς και αλλάζει τους όρους».

Αύξηση φορολογίας στους αγρότες, απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση φορολογίας στην Παιδεία, είναι μεταξύ των βασικών αιτίων που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα δώσει τη στήριξή της στην κυβέρνηση, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.

«Μπροστά στη φοροκαταιγίδα που ξεκίνησε, δεσμευόμαστε για δυναμική αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. «Βάλαμε πλάτη για να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά για να φέρετε μέτρα με κοινωνικό ορόσημο. Τώρα ψηφίστε τα μόνοι σας, γιατί είναι αντικοινωνικά» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ευάγγελος ΜεϊμαράκηςΠολυνομοσχέδιο