"ΠΑΜΕ"... στο Υπουργείο Εργασίας

Γιγαντοπανό με σύνθημα «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις ομαδικές απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στη φτώχεια, στην ανεργία» κρέμασε από το πρωί το ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας όπου πραγματοποιεί συμβολική κατάληψη.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους και νέες, συνταξιούχους και γυναίκες να πάνε αυτή την ώρα στο υπουργείο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της «επιτροπής των 12 σοφών» για το Ασφαλιστικό, το οποίο, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ “αποτελεί πιλότο για την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων”.

Το ΠΑΜΕ καλεί στα συλλαλητήριά του στις 22 Οκτωβρίου, καθώς και στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί και στα αυριανά συλλαλητήρια στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρευρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι “το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της “Επιτροπής Σοφών”, συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, να τη μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της Υγείας”.

ΠΑΜΕσυμβολική κατάληψηυπουργείο Εργασίας