Δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου στην ΝΔ

«Με τη σημερινή μου παρέμβαση υπογράμμισα ότι, την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση λαϊκού εισοδήματος, δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής Πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία» τονίζει σε ανακοίνωσή του μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες. Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας. Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες» καταλήγει ο κ. Μεϊμαράκης.

Όλα ξεκίνησαν στη μεσημεριανή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ όταν ενώ είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών για τον αριθμό των καλπών, των εκλογικών τμημάτων και του αντιτίμου  της συμμετοχής των ψηφοφόρων, ο κ. Μεϊμαράκης εισέβαλε στην αίθουσα συνεδριάσεων και κατήγγειλε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ και το γενικό διευθυντή της ΝΔ ότι γελοιοποιούν τη διαδικασία εκλογής του προέδρου του κόμματος.

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει tovima.gr, και ενώ η συνεδρίαση διεκόπη και αρκετά μέλη της επιτροπής αποχώρησαν, ο κ. Μεϊμαράκης έλεγε στους δημοσιογράφους ότι «την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές».

Σε πέτρα του σκανδάλου όπως φαίνεται είναι η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει το τεχνικό μέρος της εκλογικής διαδικασίας, καθώς η πλευρά του προέδρου της ΝΔ αμφισβητεί το αδιάβλητο των διαδικασιών που έχει ακολουθηθεί ως τώρα και χρεώνει την ευθύνη κυρίως στον γενικό διευθυντή του κόμματος, τον Κώστα Τσιμάρα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το news247, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Β. Μεϊμαράκη Σωτήρης Κορομάντζος με επιστολή του προς τον κ. Τσιμάρα είχε ζητήσει από το πρωί και πριν το επεισόδιο στην ΚΕΦΕ τον οικονομικό απολογισμό για για τις εκλογικές δαπάνες της ΝΔ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ κυριάρχησε η κατά μέτωπο επίθεση του κ. Μεϊμαράκη προς τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, με τον οποίο υπάρχει βεντέτα, αλλά και κατά του γενικού διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα, με τον τελευταίο να απειλεί τον πρώτο με μήνυση!

O Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την επεισοδιακή του παρέμβαση στην ΚΕΦΕ διαμηνύει ότι δεν αποσύρεται από την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, ενώ παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιμείνει στην αμφισβήτηση της διαδικασίας. Την ίδια στιγμή οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοί του επιμένουν στις θέσεις τους ότι η διαδικασία προβλέπεται από το καταστατικό και σε κάθε περίπτωση αλλαγές στη διαδικασία δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων.

Επί της ουσίας, ο κ. Μεϊμαράκης εκτός από το θέμα σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει τη μηχανογραφική υποστήριξη της διαδικασίας, αμφισβητεί και την τελική απόφαση που ελήφθη, με απόφαση 7-1 (παρόντα 9 μέλη από τα 17 μέλη της Επιτροπής). Ορισμένοι ήδη συζητούν τα σενάρια περί πιθανής αποχώρησης του κ. Μεϊμαράκη από την εκλογική διαδικασία, αν και μέχρι στιγμής όλα τα διαψεύδονται.

Μετά από ωριαία διακοπή επαναλήφθηκε η συνεδρίαση και απουσίαζαν ο κ. Αμπατζόγλου και ο αρχαιότερος εκ των βουλευτών, ο Γιάννης Τραγάκης. Όμως υπήρξαν μέλη της Επιτροπής, όπως ο Φίλιππος Ταυρής, που έθεσε πρώτος το θέμα, αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, που ζήτησαν να συνεδριάσει την Τετάρτη η Επιτροπή για να αποφορτιστεί το κλίμα.

έντασηεσωκομματικές εκλογέςΚΕΦΕΜεϊμαράκηςΝΔ