Κ. Κρέτσου: Απελευθερώνονται άμεσα 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Την άμεση απελευθέρωση 2 δισ. ευρώ εντός δέκα ημερών προκειμένου να βοηθηθεί το έντονο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ανακοίνωσε η Ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Ευρωπαία Επίτροπος αφού την χαρακτήρισε γόνιμη παράλληλα τον συνεχάρη για την επανεκλογή και τη χθεσινή του ομιλία στην Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Υποδεχόμενος την Ευρωπαία επίτροπο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας, την ευχαρίστησε για τις προσπάθειες και την προσωπική της συμβολή και σημείωσε ότι “η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να έχει μία αποτελεσματική αξιοποίηση αυτών των πολύ σημαντικών πόρων για την οικονομία μας, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που προσπαθεί να παλέψει τις υφεσιακές τάσεις της οικονομίας”.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Κρέτσου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα διότι το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει τα έκτακτα μέτρα για την Ελλάδα, μετά από την πρόταση της Επιτροπής, προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας, με αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 100% των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (σ.σ. μέχρι σήμερα η απορρόφηση των κονδυλίων ανέρχεται στο 91%).

 

Aλέξης ΤσίπραςΚορίνα ΚρέτσουΡευστότητασυνάντηση