Π. Καμμένος: Δεν θα μείνει καμία σκιά σε θέματα ηθικής τάξεως

Σαφείς διευκρινίσεις για το θέμα που προέκυψε με τον Δημήτρη Καμμένο και οδήγησε στην παραίτησή του έδωσε ο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαβεβαιώνοντας ότι η συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι άριστη.

Μιλώντας το πρωί στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι “η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο ούτε να κάθεται να κάνει διερευνήσεις και να χάνει έστω και ένα λεπτό από τη μάχη την οποία θα δώσει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δημιουργήθηκε ένα θέμα από απαράδεκτα και ρατσιστικά tweets, τα οποία είδαν τη δημοσιότητα. Ο ίδιος τα αρνείται. Κάλεσε τον Σφακιανάκη και έχει αρχίσει ήδη η έρευνα της αστυνομίας. Μέχρι τότε διευκόλυνε με την παραίτησή του, το έργο της κυβέρνησης” και πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί να μένει καμία σκιά και ιδίως σε θέματα ηθικής τάξεως”.

Ερωτηθείς για τη σχέση του και τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι “εμείς έχουμε μια άριστη συνεργασία. Όποιοι προσπαθούν να βρουν προβλήματα δεν θα βρουν. Εμείς με τον Αλέξη τον Τσίπρα θα συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο και δεν πρόκειται να δεχτούμε μύγα στο σπαθί μας και είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει θα είμαστε μαζί”.

Κληθείς να απαντήσει εάν γνώριζε για τα tweets του Δημήτρη Καμμένου, αλλά και για το επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί παλαιότερα μεταξύ του στελέχους αυτού των ΑΝΕΛ και της εκπροσώπου του κόμματος Μαρίνας Χρυσοβελώνη ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι “ο ίδιος έλεγε ότι υπάρχουν 20 διαχειριστές στον λογαριασμό και όταν ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις η απάντηση ήταν ότι δεν είναι δικά μου. Είναι άλλων διαχειριστών. Τότε δεν είχε δημιουργηθεί κάνα τεράστιο πρόβλημα ούτε είχα δει εγώ τέτοιου είδους ρατσισμού και αντισημιτισμού tweets. Δεν θα τον είχα αφήσει να μπει στη Βουλή καν”.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη διευκρίνισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν αυτός που ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “του το ζήτησε να παραιτηθεί και είπε ότι μέχρι να αποδειχθεί η αλήθεια τουλάχιστον των ισχυρισμών του κ. Καμμένου ο Υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του” ενώ σε ό,τι αφορά τις αντισημιτικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς του Δημήτρη Καμμένου στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε ότι προφανώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ “δεν τα ήξερε όλα αυτά, γιατί αν τα γνώριζε δεν θα τον είχε προτείνει ή θα είχε ξεκαθαριστεί το θέμα πριν γίνει η συγκεκριμένη πρόταση”.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι “αυτό που έχει σημασία και αποδεικνύει και την εντιμότητα του Προέδρου του κόμματος είναι ότι μόλις ετέθη θέμα αμέσως αντέδρασε και αμέσως ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου. Ο Πάνος ο Καμμένος σε τέτοια θέματα δεν διαπραγματεύεται, δεν κάνει εκπτώσεις, δεν χαρίζεται σε κανέναν” και επισήμανε παράλληλα ότι ο Δημήτρης Καμμένος αμέσως ανταποκρίθηκε και δεν δημιούργησε θέμα.

Δημήτρης ΚαμμένοςΜ. ΧρυσοβελώνηΠάνος ΚαμμένοςΠαραίτηση