Lucky 46

Δεν τους λες και λίγους. Ο λόγος για το νέο κυβερνητικό σχήμα στο τιμόνι της χώρας, το οποίο -συμπεριλαμβανόμενων και του πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη- αριθμεί 46 μέλη (από 41) και ορκίστηκε πριν λίγο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ολόκληρη τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα τη βρείτε εδώ, μια σύνθεση η οποία σε πρώτη ανάλυση εξακολουθεί να διατηρεί τις διακομματικές ισορροπίες, στέλνει ένα μήνυμα συνέχειας “στους έξω” -με την παραμονή προσώπων όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης στις θέσεις τους και νέο υφυπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Χουλιαράκη- ενώ η διεύρυνση που έχει συντελεστεί έχει αποχρώσεις (πρώην) ΠΑΣΟΚ, με την υπουργοποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη και του Μάρκου Μπόλαρη.

Αμφιλεγόμενες οι νέες επιλογές στελέχωσης του ταλαιπωρημένου υπουργείου Παιδείας, όπου στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε ο Νίκος Φίλης και σε αυτήν του υφυπουργού ο πρώην πρύτανης του Καποδιστριακού Θεοδόσης Πελεγρίνης. Όσο για το πρόσωπο που θα προταθεί για νέος πρόεδρος της Βουλής, φαίνεται πως θα είναι ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος.

κυβέρνησηορκωμοσία