Κομισιόν: Εντολή της νέας κυβέρνησης η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται ικανοποιημένη ωστόσο όμως υπενθυμίζει ότι η Αθήνα έχει δεσμευτεί σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογράμμισε πως υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, «η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης», ενώ εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία και πρόσθεσε ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση.

Aλέξης ΤσίπραςΓιουνκέρΚομισιόνμεταρρυθμίσειςτηλεφωνική επικοινωνία