Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. ο Αλ. Φλαμπουράρης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης προβλέποντας ότι στη Βουλή θα υπάρξουν νέες δυνάμεις «θα υπάρξουν εκπλήξεις», ενώ αναφέρθηκε σε πιθανές συνεργασίες στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989 ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε σε σχέση με τις συνεργασίες ότι «είμαστε πολύ σκεπτικοί γιατί αυτό που επιδιώκουμε είναι η πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή και με κόμματα εννοώ που μπορούμε να συνεργαστούμε, πχ. με τους ΑΝΕΛ».

Χαρακτήρισε προπαγάνδα τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και υπογράμμισε ότι «είναι προσπάθεια για προεκλογικούς λόγους, δεν μπορεί να μιλάμε για εθνική ενότητα όταν βλέπουμε την παιδεία, τον πολιτισμό στην παρακμή. Εμείς λέμε με την κοινωνία συσπειρωμένη μπορεί να επιτευχθεί εθνική ενότητα. Σε συνεργασίες μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί δεν θέλουμε να υπάρξουν ξανά εκλογές».

Αναφερόμενος στο σημερινό ντιμπέιτ, ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι «επειδή όλοι οι αρχηγοί θα επιτίθεται στον Τσίπρα, αυτό θα είναι τελικά θετικό. Θα δείξει ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν στόχο τον Τσίπρα. Θα χτυπιέται από όλους, θα τους καταμαρτυρούν ότι αυτός μας πήγε σε εκλογές» και πρόσθεσε ότι «η προσδοκία που έχουμε είναι να γίνει διάλογος σε πλαίσια τέτοια ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Ελπίζω σήμερα ο πολιτικός πολιτισμός να βοηθήσει να λειτουργήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί πολιτικότατα».

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρώην υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «είναι αρνητικό, αυτό που έγινε καθώς είναι κάτι που ο κόσμος δεν μπορεί να το ανεχτεί. Δεν το σκέφτηκαν κατά την εκτίμησή μου καλά οι σύντροφοι. Δεν έπρεπε να προχωρήσουν σε ρήξη και να ρίξουν την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον λαό. Ήταν λάθος που δεν έπρεπε να κάνουν οι σύντροφοι».

Αλέκος ΦλαμπουράρηςΕκλογές 2015