Ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και όχι διαμαρτυρίας όπως αυτή που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ζητάει η ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι «ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών και όχι ψήφο διαμαρτυρίας προς άλλα κόμματα. Διότι η ψήφος διαμαρτυρίας –άθελά τους- των πολιτών, έφερε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι φεσωθήκαμε 90 δισ. ευρώ. Και πιστεύω ότι είναι πάρα πολλά για μια διαμαρτυρία. Για μια ψήφο τιμωρίας» και πρόσθεσε ότι «ζητούμε ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσουμε να προχωρήσει η χώρα μέσα από μία σταθερότητα πολιτική, που είναι η βασική παράμετρος για να ξεκινήσουμε και πάλι, ώστε να υλοποιήσουμε κάποιες από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και ταυτόχρονα με την εμπειρία που έχουμε και με την προσπάθεια που θα κάνουμε, να προσπαθήσουμε να γίνουν πιο ήπιες κάποιες αποφάσεις, οι οποίες έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας».
Ερωτηθείς για τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που λαμβάνει στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «ένας αρχηγός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία οφείλει να είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του Πρωθυπουργού, να είναι διαβασμένος, να έχει επιτελείο, τις επαφές που απαιτούνται ώστε να κυβερνήσει τη χώρα» ενώ αναφορικά με την πολιτική που θα εφαρμόσει από τη στιγμή που ψήφισε και εκείνος το μνημόνιο του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο Τσίπρα και τα μέτρα τα οποία έφερε που φέρουν τη δική του υπογραφή και του κ. Καμμένου».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η συμφωνία πάντα κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από το πόσες ώρες κάθισε κάτω κάποιος και συζητούσε που μπορεί να είχε και άγνοια αυτών που του έλεγε ο συνομιλητής του και να ζητούσε χρόνο για να βρει απαντήσεις ή να το συζητήσει με το επιτελείο του και τελικά να φέρνει μια πάρα πολύ επώδυνη συμφωνία».
Καταλήγοντας ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η ΝΔ στήριξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας για να μην χαθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι και αναγνώρισε ότι «πράγματι ορισμένες φορές υπάρχει η αίσθηση όχι αδίκως ότι η αλληλεγγύη δεν είναι στο βαθμό που θα πρέπει», αλλά και ότι «η χώρα πρέπει να παραμείνει με αξιοπρέπεια και όρθια στην Ε.Ε.».