Ευ. Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης

Δεν υπήρχε ανάγκη να πάμε σε εκλογές, υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρωστά μια εξήγηση για το ότι βάζει τη χώρα σε περιπέτεια και δημιουργεί αβεβαιότητα την πιο κρίσιμη στιγμή για την εφαρμογή του προγράμματος. Σε συνέντευξή του χθες στην τηλεόραση του Bloomberg ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε με νόημα ότι «είναι καταστροφή να κάνουμε εκλογές κάθε έξι μήνες» και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα το «χαϊδεμένο παιδί» (pampered kid) καθώς όπως είπε πήγε «κλαίγοντας» να ζητήσει διάσωση» και υπογράμμισε ότι «είναι άλλο να είσαι καλό παιδί και άλλο Πρωθυπουργός».

Ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι θα βάλει στην άκρη κάθε ηγετικό αίτημα, ακόμα και αν κερδίσει τις εκλογές αν αυτό είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί μια αξιόπιστη κυβέρνηση συνεργασίας. «Ο Τσίπρας μας αποκάλεσε δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες. Χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις εναντίον μας», υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης και σημείωσε ότι «παρά τις ύβρεις εμείς τον στηρίξαμε όταν κινδύνευε η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που θα διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη καθώς όπως είπε “πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία. Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας και τη διασφάλιση της θέσης στην Ευρωζώνη, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε”.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος εάν θεωρούν ότι ο Αλ. Τσίπρας αποτελεί την καλύτερη ελπίδα για να κρατηθεί ακέραιη η Ευρωζώνη και σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αξιωματούχοι σε Παρίσι και Βερολίνο ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας έχει χτίσει εμπιστοσύνη με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

“Ακόμη και εάν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, που δεν θα γίνει, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με ανάλογα προβλήματα εσωτερικών αναταράξεων κάθε φορά που θα φέρνει έναν εφαρμοστικό νόμο της συμφωνίας” σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε λέγοντας ότι “ο κίνδυνος για Grexit δεν έχει περάσει και εάν οδηγηθούμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος θα γίνει πιο άμεσος”.

BloombergΕκλογές 2015Μεϊμαράκης