Δ. Κουτσούμπας: «Με το λαό ή με τα μονοπώλια είναι το πραγματικό δίλημμα»

Στη Λαμία, σε εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, μίλησε το Σάββατο το πρωί ο γγ τηςΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους, από μέλη και φίλους του Κόμματος και νέους της ΚΝΕ, συνομίλησε με κατοίκους της πόλης.

Στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων «είναι καιρός να μη δώσει κανένας και καμία ψήφο στα κόμματα που διεκδικούν να γίνουν κυβέρνηση για λογαριασμό της εξουσίας των εκμεταλλευτών του λαού».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη πείρα». «Αυτές τις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές τον καλούμε να σκεφτεί και να ψηφίσει με βάση αυτή την πείρα, παλιότερη και πρόσφατη.
Κι αυτή η πείρα λέει ότι: Το 2010 από το “λεφτά υπάρχουν” του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο που το ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα, το 2015, από το “θα σκίσουμε τα μνημόνια” του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, παρεούλα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ.
Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό, για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο».

Το ΚΚΕ, σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, «δεν υποχώρησε στις πιέσεις, ούτε στην Κίρκη της εξουσίας, ούτε το 2012, ούτε το 2015. Το ΚΚΕ είχε δίκιο.
Όλοι θα θυμάστε τον πόλεμο που δέχθηκε από όλους.
Σήμερα καλούμε όσους και όσες είχαν τις επιφυλάξεις τους, να κάνουν τώρα το βήμα της συστράτευσης με το ΚΚΕ.
Δεν είπαμε ψέματα, δεν κάναμε λάθος.
Στηριζόμαστε στέρεα σε σωστές εκτιμήσεις και σωστή πολιτική.
Επιμένουμε ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική και προοπτική όταν στην οικονομία κυριαρχούν τα μεγαθήρια του πλούτου (…) Όταν το ΚΚΕ ζητάει από τους εργαζόμενους, από τη νεολαία να του δώσουν δύναμη, αυτό ακριβώς διεκδικεί:
Μαζί με τους εργαζόμενους να οργανώσουμε τον αγώνα για να δυναμώσει το ρεύμα αυτό, της αμφισβήτησης.

Να δυναμώσει η ενότητα και η συμμαχία του λαού, για να διεκδικήσει και να επιβάλει ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού.
To KKE δεν ζητάει δύναμη για να διαχειριστεί την άθλια αυτή κατάσταση.
Προβάλλει την ανάγκη να οργανωθεί ο λαός και μαζί με το ΚΚΕ να απαιτήσουν αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι αλλαγή κάποιων προσώπων ή κομμάτων στη διαχείριση αυτής της αντιλαϊκής εξουσίας».

«Οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας δεν χωράνε σε αυτό το σύστημα.
Είναι σε σύγκρουση.
Αυτή η σύγκρουση με τα μνημόνια και τα αφεντικά πρέπει να οργανωθεί αποφασιστικά και να φτάσει στο τέλος της.
Οργάνωση για έναν τέτοιο αγώνα, με ένα δυνατό ΚΚΕ, μπορεί να δημιουργήσει την άλλη μέρα των εκλογών μια άλλη κατάσταση, θετική για το λαό.
Να περάσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην αντεπίθεση. Να χαλάσουμε αντιλαϊκά σχέδια, να αποτρέψουμε νέα βάρβαρα μέτρα.
Το κυριότερο να βάλουμε στην ημερήσια διάταξη το στόχο που έχει ανάγκη ο λαός για τη σωτηρία του.
Αλλαγή τάξης στην εξουσία. Μπορεί αυτός ο σκοπός να πραγματοποιηθεί, φτάνει ο λαός να συνειδητοποιήσει το συμφέρον του, να οργανωθεί, να μη συμβιβάζεται με τη φτώχεια και την ανεργία, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ».

«Το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα είναι ένα: Ανάπτυξη για το λαό ή για τα κέρδη των μονοπωλίων. Ευημερία για το λαό ή για τους λίγους. Με το λαό ή με τα μονοπώλια. Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα που έχουν τεθεί μπροστά μας» κατέληξε ο γγ του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό είναι οι:

Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γεωπόνος

Βασίλης Αντωνιάδης, γιατρός, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λαμίας και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ και του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας

Σπύρος Μπούας, συνεργαζόμενος, αρχιτέκτων μηχανικός

Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, μέλος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας

Χρυσούλα Καψάλη, αγρότισσα, μέλος ΔΣ Συλλόγου ΟΓΕ Λαμίας

Ανδριάνα Μπαφούτσου, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας

Εκλογές 2015Κουτσούμπας