80η ΔΕΘ: «Αυλαία»... με συλλαλητήρια

«Μπαράζ» διαδηλώσεων διοργανώνονται σήμερα το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, πρώτη μέρα λειτουργίας της 80ής Διεθνούς Έκθεσης.

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να πάρουν  μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, απηύθυνε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Είπε ακόμη πως «το νέο Μνημόνιο σημαίνει μια νέα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους».

Σε όσους αναρωτιούνται τι νόημα έχει το συλλαλητήριο την ώρα που υπάρχει μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση και όχι εκλεγμένη, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ως εξής: «Το συλλαλητήριο είναι η κραυγή αγωνίας όσων έχουν δουλειά γι’ αυτούς που δεν έχουν. Να φωνάξουμε για μια ακόμη φορά: Φτάνει πια».

Το ΠΑΜΕ καλεί στις 6 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους, σημειώνοντας ότι «είναι ώρα να δώσει ο εργαζόμενος λαός τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει.

Να τιμωρήσει αυτούς που του έφεραν μνημόνια και αντεργατικούς νόμους για να σώσουν από την καπιταλιστική κρίση μια χούφτα πλουτοκράτες. Αυτούς που τον έχουν καταδικάσει στην ανεργία, την απληρωσιά, τη μαύρη ανασφάλιστη δουλειά, τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Αυτούς που βάζουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργούν το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές, πετσόκοψαν τις συντάξεις των γερόντων. Αυτούς που έχουν το λαό μόνιμο υποζύγιο να πληρώνει φόρους δυσβάσταχτους. Αυτούς που ετοίμασαν ένα μαύρο μέλλον για τα παιδιά του λαού.

Να τιμωρήσει όσους τον κορόιδεψαν, τον εξαπάτησαν, συνεχίζουν να του λένε ψέματα».

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα συμμετέχει ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

Τέλος, πορεία διοργανώνει και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

Σημειώνεται πως λόγω των συγκεντρώσεων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης.

ΓΣΕΕΔιαδηλώσειςΔιεθνής Εκθεση ΘεσσαλονίκηςΠΑΜΕ