Τον Αλέξη Τσίπρα τον εγκατέλειψε το κόμμα του και τον στήριξε η αντιπολίτευση υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον σταθμό Alpha ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντας «θαρραλέα πράξη» τη στήριξη των άλλων πολιτικών αρχηγών στον κ. Τσίπρα κατά την ψήφιση του μνημονίου.
«Γλυτώσαμε τότε χάρη στην ψήφο της αντιπολίτευσης, αλλά έκτοτε, η διεκπεραίωση της εθνικής απόφασης δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν κάποια στελέχη που νομίζουν ότι η πολιτική είναι οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Πολιτική είναι να παίρνεις αποφάσεις. Αυτό καλούσαμε τον κ. Τσίπρα να κάνει. Φοβάμαι όμως ότι θα βρει πάλι κάποια αφορμή και θα κάνουμε νέες εκλογές, ακόμα και μέσα στο 2016, υπογράμμισε καυτηριάζοντας τη νέα εκλογική αναμέτρηση.
»Λένε στελέχη του Τσίπρα ότι θα δουν τι θα κάνουν με το μνημόνιο. Θα γίνουν ξανά αντιμνημονιακοί στο δικό τους μνημόνιο; Δεν είναι τιμητικό για ανθρώπους της αριστεράς να λένε ότι ‘όσο έχω την καρέκλα, είμαι μνημονιακός. Αν τη χάσω ξαναγίνομαι αντιμνημονιακός’», σημείωσε σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών όπως του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.
Χαρακτήρισε δικτατορίσκο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι δεν κατατέθηκε τελικώς η πρόταση μομφής γιατί δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών. «Προφανώς ήταν απόφαση αρχηγών των άλλων κομμάτων». «Έπρεπε να είχαμε απαλλαχθεί. Το ότι έχει ένα προσωπικό κανάλι και βρίζει όλα τα κόμματα δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτό.», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τη σύσκεψη των αρχηγών, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εξήγησε ότι μετά την κατάθεση της διερευνητικές εντολής το Σύνταγμα λέει ότι καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί από τον Πρόεδρο. «Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να κωλυσιεργήσουμε, αλλά το Σύνταγμα δεν μπορεί να παραβιάζεται από τις διαθέσεις του καθενός», ανέφερε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, σημείωσε: «Δεν συμφωνούσαμε και δεν συμφωνώ με τις πρόσκαιρες συγκολλήσεις για να διασωθούν κάποιοι πολιτικά. Η λύση δεν βρίσκεται με το να ενωθούν οι κομματικοί μηχανισμοί. Εμείς είμαστε υπέρ των μεγάλων συνεργασιών για το καλό της χώρας.»
Τόνισε ότι το Ποτάμι απέδειξε ήδη ότι δεν έχει καμία από τις αρρώστιες του παλιού συστήματος. «Εκεί που έπρεπε να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση, συγκρουστήκαμε και εκεί που έπρεπε να στηρίξουμε, στηρίξαμε», υπογράμμισε.
Το Ποτάμι, υπογράμμισε, είναι η μηχανή της μεταρρύθμισης. Αποτελεσματική κυβέρνηση, δε μπορεί να υπάρξει χωρίς το Ποτάμι. Ο εκλογικός μας στόχος είναι το Ποτάμι να είναι ρυθμιστής της επόμενης κυβέρνησης.