Τώρα "τρέχει" η ΕΕ για το προσφυγικό...

Στην “κορυφή της ατζέντας” της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται το προσφυγικό δράμα και η τραγική κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας ΠΓΔΜ, όπου συρρέουν χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, από την Πράγα.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι εξελίξεις εκεί είναι πολύ ανησυχητικές» είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. «Είναι στην κορυφή της ατζέντας», πρόσθεσε.

Το ΑΠΕ θυμίζει ότι η δήλωση αυτή γίνεται λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπου θα συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Ο Φαμπιούς άφησε να εννοηθεί ότι εντός των προσεχών ημερών θα γίνει μια σύνοδος των υπουργός Εσωτερικών ή Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου, αφού διέσχισαν την ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε από τη Γενεύη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την ίδια ώρα που η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού προειδοποιούσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά.

Η Ύπατη Αρμοστεία τόνισε ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν διαβεβαιώσει ότι θα αφήσουν ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες και ζήτησε να οργανωθεί καλύτερα η υποδοχή των ανθρώπων αυτών, δηλώνοντας έτοιμη να βοηθήσει τόσο τα Σκόπια, εάν χρειαστεί, όσο και την Ελλάδα.

ΕΕΠΓΔΜπρόσφυγεςπροσφυγικό