Αλ. Μητρόπουλος: Προτείνω ευρύτατη κυβέρνηση με κεντρικό πρόσωπο τον Τσίπρα

Ευρύτατη κυβέρνηση με κεντρικό πρόσωπο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συμμετοχή προσωπικοτήτων κύρους προτείνει ο α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το Μνημόνιο στη Βουλή, εξέφρασε την άποψή του ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφύγει διοικητικά μέτρα και κομματικές διώξεις.

Παράλληλα εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ο ίδιος ψήφισε «παρών» τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να αγνοήσει τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συμβουλίου που έβγαλε αντισυνταγματικές τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των διαφωνούντων βουλευτών.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογές λόγω του ότι αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος καταψήφισε την συμφωνία ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι οι εκλογές είναι πολλαπλά δύσκολες και γι’ αυτό όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος προτείνει να υπάρξουν  «συνεννοήσεις».

«Υπάρχει ένα ζήτημα συνεννόησης με τους διαφωνούντες. Ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ότι μπορεί να συνεννοηθεί. Προτείνω ευρύτατη κυβέρνηση με κεντρικό πρόσωπο τον Αλέξη Τσίπρα και προσωπικότητες κύρους»,δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ σε ό,τι αφορά την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και στις ενστάσεις που διατύπωσε στο τέλος της διαδικασίας, ανέφερε πως τον αιφνιδίασε και έκανε λόγο για «ακραία σχολαστική αντίληψη της κανονιστικής ρύθμισης».

κυβέρνηση