Ξεκίνησε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.35 η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών κατά την οποία έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους πιστωτές ολοκληρώθηκε στις 19:50.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Φίλης πρότεινε η Διάσκεψη να ολοκληρωθεί έως τις 11.30 και η Ολομέλεια της Βουλής να ολοκληρώσει τις εργασίες της στις 3.00 το πρωί.

Στις τροπολογίες που κατατέθηκαν αιφνιδιαστικά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στάθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και έκανε λόγο για διαφύλαξη του Συντάγματος. Σύμφωνος με τη διεξαγωγή της Ολομέλειας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερο χρόνο, για τη διεξαγωγή αναλυτικότερης συζήτησης ώστε να ακουστούν οι απόψεις όσων διαφωνούν με τη συμφωνία, ζήτησε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων για τις συνταξιοδοτικές περικοπές στάθηκε ο α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Όπως ανέφερε, οι θεσμοί θέτουν σε συζήτηση θέματα και ρυθμίσεις που έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές. Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, οι «μνημονιακές» συνέπειες δημιούργησαν όρους κατάρρευσης του ασφαλιστικού.

Για διάτρητη από όλες τις απόψεις διαδικασία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Όπως τόνισε, πρέπει να αποσυρθούν οι τροπολογίες και να μην εισαχθούν στην Ολομέλεια.

Διάσκεψη Προέδρωνέναρξη