Απέχει πολύ η οριστικοποίηση συμφωνίας με την Αθήνα τονίζει εταίρος της Μέρκελ

Απέχει πολύ από την οριστικοποίησή της η συμφωνία με την Αθήνα για ένα νέο πακέτο διάσωσης πολλών δισ. ευρώ, υποστηρίζει ανώτερος κοινοβουλευτικός εταίρος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καθώς, όπως επισημαίνει, υπάρχει αριθμός σημείων που θα πρέπει ακόμη να διασαφηνιστούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο κ. Ραλφ Μπρίνκχαους, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συντηρητικών της κ. Μέρκελ, ανέφερε σήμερα στο ραδιόφωνο «Ντόιτσλαντφουνκ», ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί».

Ερωτηθείς αν η Γερμανία είναι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να δοθούν 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ως μια πρώτη δόση αντί των 30 – 35 δισ. ευρώ που προτιμά η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ο κ. Μπρίνκχαους απάντησε ότι «όσο πιο πολλά χρήματα δοθούν σε μία δόση, τόσο λιγότερη δύναμη μπορεί να έχει κάποιος με τον τερματισμό πληρωμών, αν δεν προχωρήσει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η μεταρρύθμιση στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο κ. Μπρινκχάους υποστήριξε ότι «έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες» και πρόσθεσε ότι η βοήθεια θα πρέπει να παρασχεθεί σε αντάλλαγμα με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.

Ραλφ Μπρίνκχαουςσυμφωνία