«Σε αυτό το πολιτικό κατήφορο εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου. Δεν θα εξυπηρετήσω τα διαπλεκόμενα συμφέροντα αλλά θα εξακολουθήσω να υπερασπίζομαι τους πολίτες» τόνισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή επιβεβαιώνοντας το «όχι» και στην σημερινή ψηφοφορία αλλά και το πολιτικό της διαζύγιο μετά την εξάμηνη συμβίωσή της με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Η κ. Μακρή απάντησε και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που κάλεσε τους βουλευτές του να μην κρύβονται πίσω από την δική του υπογραφή λέγοντας «εγώ δεν κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες μηδενικής ουσίας». Πάντως, εως αυτή την ώρα η κ. Μακρή δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση η ίδια υποστήριξε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε κατάσχεση σπιτιών από ξένα και ελληνικά συμφέροντα. Υπενθύμισε τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις καταγγελίες για τον τρόπο νομοθέτησης των προηγούμενων κυβερνήσεων για να αναρωτηθεί «γιατί η μαύρη βίβλος νομοθέτησης αναγεννιέται σήμερα που ο Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου;».
«Δεν αποτελεί αντίσταση στους δανειστές η παροχή από την κυβέρνηση προστασίας λίγων μηνών στην πρώτη κατοικία. Οι δανειστές θα προχωρήσουν σε απαιτήσεις άρσης ασυλίας ως προαπαιτούμενο κάποιας δόσης» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η θέληση δανειστών επιθυμεί να ακυρώσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια. Να ακυρώσει τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου και το δημοψήφισμα. Επιχειρείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Παρακάμπτεται η θέληση του έθνους από ένα μάτσο εκβιαστές. Συντελείται ληστεία δίχως προηγούμενο που κρύβεται πίσω από φερετζέ ισοδύναμων. Όπως σε κάθε ληστεία και πραξικόπημα υπάρχει ο παράγοντας της απειλής. Πρώτα ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε το πρώτο μνημόνιο ως κατεπείγον για να αποφευχθεί δήθεν η χρεοκοπία, ακολούθησε ο Παπαδήμος με κατεπείγον. Ήρθε ο Σαμαράς αλλάζοντας τις εξαγγελίες του Ζαππείου και με την απειλή των δανείων ψήφισε περικοπές μισθών και συντάξεων».
Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ η δραχμή» και σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε έξοδο. Το ζήτημα που τίθεται είναι αν θα εξυπηρετούμε το παράνομο χρέος. Όποιος αντιλαμβάνεται το ζήτημα ξέρει την λύση. Τα άλλα είναι για να ρίξουν κάποιοι στάχτη στα μάτια των βουλευτών και να διατηρήσουν την υπουργική τους καρεκλίτσα».