Αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι την συμφωνία ο Αλ.Τσίπρας και μετά εκλογές

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει, τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση της συμφωνίας, έστω και με Κυβέρνηση μειοψηφίας, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει να στέλνει μηνύματα προς τους διαφωνούντες, κατηγορώντας τους πως δεν είχαν αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να προτείνουν.

«Αυτοί δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα» λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του όπως αποκαλύπτει η Realnews, που κυκλοφορεί σήμερα. Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας, φέρεται να διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτό που επείγει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του είναι το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές. «Χρέος δικό μας ήταν και είναι να αποφύγουμε μια οικονομική καταστροφή και τις σοβαρές συνέπειες στην ανθρωπιστική κρίση», τονίζει σε στενούς του συνεργάτες.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει τη λύση της παραίτησης, καθώς δεν επιθυμεί να είναι “Πρωθυπουργός με τις ψήφους της Ν.Δ., του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ. Δεν συμμετέχω σε σενάρια κυβέρνησης με αυτές τις τρεις δυνάμεις”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προϊδεάζει για κάλπες αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας, όπως δείχνει άλλωστε και ο ανασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. «Δεν έχω πλειοψηφία. Με κυβέρνηση μειοψηφίας δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Είμαι αναγκασμένος να εξετάσω τις κάλπες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται,  να προγραμματίζει εκλογές για τα μέσα φθινοπώρου, καθώς, όπως εκτιμά, μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί. Τέλος ο Πρωθυπουργός  προειδοποιεί πως αν “χρειαστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού, θα γίνει χωρίς εμένα”.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης

Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός φάνηκε καθ΄όλη την τελετή ορκωμοσίας του νέου κυβερνητικού σχήματος, αρκετά προβληματισμένος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες “ανησυχεί” για την ψηφοφορία της Τετάρτης, μέρα ψήφισης στη Βουλή για τα πιο επώδυνα μέτρα που απαιτούνται για συμφωνία, όπως οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Εσωκομματικό μέτωπο

Έτοιμοι για ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα στελέχη της Αριστερής πλατφόρμας και όσοι βουλευτές καταψήφισαν την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την έδρα του και περιμένουν την επόμενη κίνηση του Πρωθυπουργού.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τη Realnews αναμένεται να ζητήσει άμεσα την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου, να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις μετά την στροφή που έκανε η κυβέρνηση με στόχο να μετρήσουν και τις δυνάμεις τους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αλλεπάλληλα άρθρα και δηλώσεις του ξιφουλκεί εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και τον προειδοποιεί με συνέντευξη του στην «Αγορά» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να δεχθεί και να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, καθώς και ότι αν επιμείνει να το εφαρμόσει, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως το μνημόνιο αποτελεί εργαλείο εξόντωσης, δολοφονίας όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και της Δημοκρατίας. Προωθείται μέσα από αντιδημοκρατικές μεθόδους όπως είναι η παράκαμψη του κοινοβουλίου».

Κατά τον Γ. Βαρουφάκη που μίλησε στο BBC το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει, ενώ δίνει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα και για το αν θα προχωρήσει στην δημιουργία νέου κόμματος σε συνέντευξη του στην Realnews που κυκλοφορεί σήμερα.

Με άρθρο του ο Κώστας Λαπαβίτσας και με δηλώσεις του στον RealFm 97.8 o Στάθης Λεουτσάκος τονίζουν την ανάγκη να επιστρέψει η χώρα στο εθνικό της νόμισμα.

Aλέξης Τσίπραςανασχηματισμόςεκλογέςεσωκομματικάμέτρα