Επαφές Ν. Κοτζιά στην Αλβανία

Με επιτυχία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών,  άρχισαν και συνεχίζονται οι επαφές του Υπουργού, Νίκου Κοτζιά, με την ανώτατη αλβανική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία,  στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ στα Τίρανα.

Ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, στη συνέχεια με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και αμέσως μετά με τον Πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα.

Νωρίτερα, σήμερα (Τετάρτη) το απόγευμα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Αλβανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουζάρ Νισάνι ενώ έχει ήδη συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουζλίμ Μπάσα.

Στο πλαίσιο των σημερινών ελληνοαλβανικών επαφών συζητήθηκαν πολυάριθμα θέματα των διμερών σχέσεων. Παράλληλα υπεγράφησαν τρεις συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της Γεωργίας και του Τουρισμού.

“Όλα τα projects στα Βαλκάνια, από ενέργεια ως επικοινωνιακά δίκτυα, πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την Αλβανία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Κοτζιάς και υπογράμμισε τις σχέσεις φιλίας, συνεργασίας αλλά και συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “Θέλουμε να συμβάλλουμε δημιουργικά στην προετοιμασία της Αλβανίας για την  ένταξη της στην ΕΕ.”

ΑλβανίαΝίκος Κοτζιάς