Ποτάμι: Να μην εγείρουν παράλογες απαιτήσεις οι δανειστές - Όχι σε κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα προς τους συνομιλητές του στην Ευρώπη έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το επικύρωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Ομάδα Πολιτικού Σχεδιασμού του Ποταμιού, ότι οι εταίροι και οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται μόνο με την κυβέρνηση αλλά με τη συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, δηλαδή με 251 βουλευτές που έδωσαν εξουσιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει συμφωνία εντός του ευρώ.

«Δεν μπορούν να αμφισβητούν τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς και να εγείρουν παράλογες απαιτήσεις», επισημάνθηκε στην κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων.

Τα στελέχη του Ποταμιού αποφάσισαν ότι το κόμμα τους δεν θα συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού για εξεύρεση λύσης τόσο στο επίπεδο των προσώπων όσο και των προτάσεων σε όποιον τομέα χρειαστεί.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης το θέμα της ενδεχόμενης κυβερνητικής αστάθειας. Το Ποτάμι καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην λιποτακτήσει και επιβεβαιώνει την απόφασή του να στηρίξει στη Βουλή τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το Ποτάμι συνεχίζει να πιστεύει ότι οι καιροί επιβάλλουν τη μέγιστη εθνική συνεννόηση και γι αυτό θα υπερασπιστεί την ανάγκη ύπαρξης εθνικής ενότητας.

Ο κ. Θεοδωράκης είχε την Κυριακή συνεχείς επαφές με κοινοτικούς παράγοντες και στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Φιλελευθέρων. Επίσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το πώς πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες στη Βουλή ενώ ενημέρωσε ο ένας τον άλλο για τις επαφές τους και τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

δανειστέςΔιαπραγμάτευσηΠΟΤΑΜΙ