Νέα παρέμβαση Λιου: Για εμπιστοσύνη χρειάζονται μεταρρυθμίσεις αλλά και εξασφάλιση βιωσιμότητας χρέους

Για να χτιστεί ξανά η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων χρειάζεται από τη μία πλευρά να επιδειχθεί βούληση για πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και από την άλλη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, προχωρώντας σε νέα παρέμβαση της Ουάσινγκτον.

Η δήλωση ερμηνεύεται ως έμμεση παραίνεση στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να περιλάβουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στην τελική συμφωνία με την Αθήνα.

Ο κ. Λιου τόνισε ότι παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής και ανέφερε ότι του δημιουργούν αισιοδοξία οι πληροφορίες για πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα και κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν ευελιξία

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Τζακ Λιου συνομίλησε τηλεφωνικώς, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στον κ. Λιου ότι για να υπάρχει μια συμφωνία, πρέπει όλες οι πλευρές να την θέλουν και σημείωσε ότι η Ελλάδα έδειξε ότι είναι πρόθυμη.

Παράλληλα, τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι για να είναι βιώσιμη η συμφωνία, πρέπει να σέβεται τον ελληνικό λαό και από όλα αυτά που πέρασε τα τελευταία χρόνια.

ΗΠΑΤζακ Λιουχρέος