Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, όπως εξήγγειλε στο μήνυμά του μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, αίτημα το οποίο ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αποδεκτό και η σύσκεψη, με βάση όλες τις πληροφορίες, θα γίνει στις 10 το πρωί τη Δευτέρα, χωρίς την συμμετοχή του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη και δήλωσε: «Έδωσε την ετυμηγορία του ο ελληνικός λαός. Προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ομοψυχία και ενότητα και να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε αραγές εθνικό μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία, για να διεκδικήσουμε άμεσα λύσεις στα προβλήματα και να σταματήσει ο στραγγαλισμός της οικονομίας. Οι προτάσεις μας είναι λογικές και ρεαλιστικές. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε διάλογο για έντιμο συμβιβασμό για το καλό της Ευρώπης. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς, όχι διαιρέσεις.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε: «Ουδείς μπορεί να παρερμηνεύσει την ετυμηγορία ελληνικού λαού, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Εξουσιοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία, εντός Ευρώπης, που θα εξασφαλίζει τις προοπτικές της οικονομίας, βάσει των ευρωπαϊκών αξιών. Είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση αυτό το μήνυμα. Το αίτημά σας για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή είναι σημαντικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Ευρώπης. Σεβόμενοι τις υποχρεώσεις μας. Η Ευρώπη θα ήταν κάτι διαφορετικό χωρίς την Ελλάδα. Η βουλησή μας είναι αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη.»

Aλέξης ΤσίπραςΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΠρόεδρος της Δημοκρατίας