Πράσινοι προς Μέρκελ: "Βοηθείστε την Ελλάδα"!

Να ηγηθεί πρωτοβουλιών προσανατολισμένων στην αναδιάρθρωση του χρέους και στην οικονομική βοήθεια της Ελλάδας κάλεσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των “Πρασίνων”, Γκέρινγκ Έκαρντ, την Καγκελάριο Μέρκελ.

Σε δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, η πρόεδρος των “πρασίνων” τόνισε χαρακτηριστικά: “Η Καγκελάριος έμεινε πολύ καιρό εκτός. Τώρα πρέπει να ηγηθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της. Επιπλέον, η Αθήνα έχει ανάγκη από περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει η Μέρκελ να επιβληθεί στη διεθνή σκηνή, αλλά και στο κόμμα της. Οι πιστωτές της Αθήνας θα πρέπει να της δώσουν χρόνο”.

Υποστήριξε επίσης, πως η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πως μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

“Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς η κατάσταση είναι δραματική” είπε χαρακτηριστικά.

Η Έκαρντ πρόσθεσε ότι την “ενοχλεί η άρνηση (σσ. της ελληνικής πλευράς) να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για μία αριστερή κυβέρνηση. Η Αθήνα πρέπει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες, να φορολογήσει πιο σκληρά τους πλούσιους και να περιορίσει τα προνόμια της εκκλησίας”.

ΈκαρντΕΛΛΑΔΑΜέρκελοικονομική βοήθειαΠράσινοιχρέος