ΠΑΣΟΚ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας του δημοψηφίσματος

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε προς την πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Καταθέτοντας τα επιχειρήματά του με αφορμή την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η πρόταση της κυβέρνησης εφιστά θεσμική εκτροπή. Το περιεχόμενο της πρότασης του υπουργικού συμβουλίου είναι καθαρά δημοσιονομικό. Το έντιμο θα ήταν να θέσει η κυβέρνηση τη δική της πρόταση των 8 δισ. σε δημοψήφισμα».

Και πρόσθεσε: «Το δημοψήφισμα εντός 5 ημερών είναι αλλοίωση και υφαρπαγή της ψήφου. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος». Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Τι θα ψηφίσει ο λαός ένα κείμενο non paper ή ένα κείμενο που θα έχει αλλάξει; Το ερώτημα είναι πλαστό».

Και συνέχισε ο κ. Βενιζέλος: «Για εμάς το ναι είναι το ναι στην αλήθεια, Ευρώπη, ασφάλεια. Ο ΠτΔ που είναι εισηγητής του Συντάγματος οφείλει να ελέγξει την συνταγματικότητας της διαδικασίας. Δεν θα οδηγήσετε το λαό σε νέα εξαπάτηση».

δημοψήφισμαΈνσταση αντισυνταγματικότηταςΠΑΣΟΚ