Λιου: Δανειστές και Ελλάδα παίζουν με τη φωτιά - Αναγκαία κάποια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους

«Η Ελλάδα και οι δανειστές της παίζουν με τη φωτιά», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, εκφράζοντας την ελπίδα μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει «σοβαρή δουλειά» και από τις δύο πλευρές και να υπάρξει συμφωνία «που θα αποτρέψει την οδύνη για την Ελλάδα αλλά θα απομακρύνει και τους κινδύνους για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία».

«Ελπίζω να πάρουν στα σοβαρά αυτό το σαββατοκύριακο. Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνει όσο περισσότερες φορές έχεις τέτοιες καταστάσεις και όλοι τρέχουν να θέσουν διορίες» δήλωσε ο Τζακ Λιου σε συνέντευξη του στο Yahoo Finance.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (…) και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά τους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους», επισήμανε ο Λιου δηλώνοντας ότι τον ανησυχεί ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τα τελεσίγραφα που ανακοινώνονται. «Αυτό που με ανησυχεί όσον αφορά τις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού», ανέφερε.

«Ελπίζω να μπορέσουν να φθάσουν σε συμφωνία που θα αποτρέψει την Ελλάδα από το να βιώσει βαθιά οδύνη που θα προκαλούνταν από μια κατάρρευση (διαπραγματεύσεων) και θα απομακρύνει τους κινδύνους για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία. Δεν είναι ώρα για ένα σοκ» τόνισε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών.

ΔιαπραγμάτευσηΗΠΑΤζακ Λιου