Αισιόδοξος ο Σκουρλέτης ότι η συμφωνία θα περάσει στη Βουλή

Την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους έχει όλα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν πολιτικά υπερασπίσιμη για να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασε σε δηλώσεις του έξω από το κτίριο του Υπουργείο Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. «Μετά από μια επίμονη με συνέπεια και όρους αξιοπρέπειας, πεντάμηνη, πραγματική διαπραγμάτευση κατορθώνουμε να διαμορφώσουμε μία συμφωνία που μας οδηγεί σε μία άλλη κατεύθυνση. Μένει να δούμε ολοκληρωμένη τη συμφωνία» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Κληθείς να σχολιάσει την συμφωνία, ο Υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «έχουμε μια συμφωνία που από ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα, η οποία επιδιώκει μία δίκαιη κοινωνικά κατανομή βαρών, ώστε να γίνει δυνατός ένας αναπροσανατολισμός της χώρας σε μια άλλη κατεύθυνση μακριά από τη λιτότητα και τα μνημόνια» και πρόσθεσε πως «αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, που μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, θα είναι κάτι καλό για την πατρίδα και τον λαό μας».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι επανέρχεται το καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα που θα οδηγήσει και σε αυξήσεις ενώ αρνήθηκε να απαντήσει για την απόσταση που παρουσιάζει η συμφωνία σε σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

ΒουλήΣκουρλέτηςσυμφωνία