Ένταση επικράτησε σε συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου στην Κοζάνη

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στο Top Channel της Κοζάνης, όπου βρίσκεται, και αναφέρθηκε στις φιλοευρωπαϊκές συγκεντρώσεις «Μένουμε Ευρώπη». «Δικαίωμα στις συγκεντρώσεις έχει ο καθένας. Μπράβο τους, χαίρομαι, αλλά το θέμα είναι να μην έχουμε διχασμό και βία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση δε που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, ο πρώην Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «θα πάμε σε σκληρότερη πόλωση και χειρότερη αντιπαράθεση γύρω από το ψευτο-δίλημμα μνημόνιο ή όχι μνημόνιο, ενώ θα έρθουν επώδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώθηκε επεισόδιο με δημοσιογράφο τοπικού μέσου, ο οποίος απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Κινήματος και τον ρώτησε εάν έχει πάει σε νοσοκομείο και να μην βρίσκει γιατρό ή εάν (κατά την περίοδο που έκανε τις περικοπές) είχε θέρμανση στο σπίτι του ή όχι.

Ο κ.Παπανδρέου απάντησε χαρακτηριστικά: «Έχω πάει εξορία. Εχω δει τον πατέρα μου και τον παππού μου στη φυλακή».

Ο δημοσιογράφος επέμεινε και εκείνη τη στιγμή οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου του μίλησαν σε επιθετικό ύφος, λέγοντας «Πρόσεξε πως μιλάς», ενώ ένας άλλος του είπε «εσύ είχες θέρμανση». Ο δημοσιογράφος απάντησε «Σας ενοχλούν αυτά που λέω κύριοι;» ενώ απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου του είπε «Πρόεδρε μάζεψε τον κόσμο σου».

Ο πρόεδρος του Κινήματος ισχυρίστηκε ότι «Οι περικοπές που κάναμε, έγιναν σε όλους. Και στους πολιτικούς και στους υπουργούς και στους πρωθυπουργούς».

έντασηΚοζάνηΠαπανδρέουσυνέντευξη