Economist: «Διαζύγιο αλά... Ελληνικά» με «πρωταγωνιστές» Τσίπρα και Μέρκελ

Την ταινία «Γάμος αλά… Ελληνικά» του 2002 θυμάται ο Economist για να περιγράψει στο εξώφυλλό του την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα. Στο εξώφυλλό του με τίτλο «Διαζύγιο αλά… Ελληνικά» (My big fat greek divorce) «πρωταγωνιστούν» ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο «δεν είναι ποτέ ευχάριστο να βλέπεις μια σχέση να διαλύεται. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επιτίθεται στους πιστωτές τους κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να ταπεινώσουν τη χώρα του. Κατηγόρησε το ΔΝΤ “για εγκληματικές ευθύνες”. Από την άλλη επιφανείς πολιτικοί της Ευρωζώνης λένε ανοιχτά ότι, χωρίς συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση δόσεων τις επόμενες ημέρες και πλησιάζει η χρεοκοπία και το Grexit».

Σύμφωνα με το περιοδικό, το άρθρο του οποίου γράφτηκε πριν το χθεσινό Eurogroup του Λουξεμβούργου, όλα μπορεί να καταλήξουν σε μια κατά πρόσωπο κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. «Αν επρόκειτο για γάμο, οι δικηγόροι θα είχαν κυκλώσει τη σχέση. Το διαζύγιο θα ήταν η χειρότερη λύση για όλους. Το πρόβλημα είναι ότι αν η Ελλάδα και η Ευρωζώνη δεν αλλάξουν τους όρους της σχέσης τους, τότε δεν θα είναι και πολύ καλύτερη η κατάσταση στην περίπτωση που συνεχίσουν μαζί» αναφέρεται στο άρθρο.

Aλέξης ΤσίπραςEconomistGrexitΕυρωζώνηΜέρκελ