Μ. Σχοινάς: Η Κομισιόν είναι διαθέσιμη να δεχθεί ανά πάσα στιγμή νέες προτάσεις από την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή να λάβει νέες προτάσεις από την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλους όσοι εμπλέκονται στην λύση του ζητήματος, πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως είναι πιθανή η διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Σχοινάς απάντησε με την φράση «Κανένα σχόλιο». Ο κ. Γιούνκερ, όπως ενημέρωσε ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον επικεφαλή του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, οι οποίοι ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής όπου και συζήτησαν ζητήματα γύρω από τη διαπραγμάτευση.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου κ. Έτινγκερ για την υποβολή ελέγχου κεφαλαίων στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως οι υπεύθυνοι Επίτροποι που σχολιάζουν επί του θέματος είναι οι κ.κ. Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς σχετικά με την πενταμερή συνάντηση των προέδρων των θεσμών παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και το ενδεχόμενο να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Σχοινάς ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, καθώς η θεματολογία της συνάντησης έχει οριστεί προ εβδομάδων.

ΚομισιόνΜαργαρίτης Σχοινάς