Γ. Κασουλίδης:«Μας προβληματίζει το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών..»

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκη Κασουλίδη είχε χθες ο κ. Κοτζιάς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε θερμό κλίμα, οι δυο άνδρες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το Κυπριακό, τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και τη Συρία, τις τριμερείς συνεργασίες Κύπρου- Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην κυπριακή Κυβέρνηση με αφορμή τις διαπραγματεύσεις, για την επίλυση του Κυπριακού, λέγοντας ότι:«Η Κύπρος πρέπει να είναι ενιαίο κράτος, ομοσπονδιακή, διζωνική, σε κοινοτική βάση, δεσμευμένη με όλους τους διεθνής και ευρωπαϊκούς νόμους».

Από την Πλευρά του ο κ. Κασουλίδης με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στα Βαλκάνια μίλησε για συμπόρευση Ελλάδας Κύπρου.

Για το Κυπριακό ανέφερε ότι το κλίμα στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ θετικό, γεγονός που οφείλεται στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο η κυπριακή πλευρά προβληματίζεται για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Τουρκία, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι: «Μας προβληματίζει το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών, μας προβληματίζει η αστάθεια, υπάρχουν αρνητικά, αλλά μπορεί να βγουν και κάποια θετικά».

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα και οι δυο Υπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη επίλυσης του στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασαν την υποστήριξη τους στην πρόταση του έλληνα Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, σχετικά με την ποσόστωση στη κατανομή των προσφύγων και των αιτούντων ασύλου.

Τέλος ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ευχή του, για αίσια κατάληξη των προσπαθειών της Ελλάδας, γιατί όπως είπε, κάτι τέτοιο θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά και της Ευρώπης και της Κύπρου.

Γ.ΚασουλίδηςΝ. ΚοτζιάςΥΠΕΞ