Μοσκοβισί: «Είναι καθοριστικό η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη»

Κοντά σε μια συμφωνία με την Ελλάδα βρίσκονται οι δανειστές όπως αποκάλυψε στο γαλλικό σταθμό RTL ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει ένα πραγματικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα. Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο “τέλος καλό όλα καλά”», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί και εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα και οι δανειστές είναι κοντά σε συμφωνία.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη τις επόμενες ημέρες αυτό το θετικό κλίμα να αξιοποιηθεί στο έπακρο και σημείωσε ότι η «πολιτική βούληση» για λύση «είναι κοινή» με την προϋπόθεση η Ελλάδα να εφαρμόσει ένα «πραγματικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ως ημερομηνία-κλειδί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ο κ. Μοσκοβισί όρισε την 18η Ιουνίου όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup οπότε και οι εταίροι ευελπιστούν πως θα υπάρξει επαρκής σύγκλιση για να δοθεί το πράσινο φως για συμφωνία.

Ο Γάλλος Επίτροπος επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι όλες οι πλευρές έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ απέστειλε μήνυμα προς όλους ότι «είναι καθοριστικό η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

ΕΛΛΑΔΑΕυρωζώνηΜοσκοβισίσυμφωνία