Bild: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη

Την ύπαρξη ενός κοινού συμβιβασμού με τους πιστωτές ώστε να υπάρξει επίλυση του ελληνικού χρέους ζήτησε σήμερα από την γερμανική πρωτεύουσα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό “Focus”.

«Μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Έλληνας Υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία από κοινού λύση με τους δανειστές», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο στους δημοσιογράφους αναφορικά με την κρίση χρέους.

Από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Bild κάνει λόγο για θετικό κλίμα στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Βερολίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επικαλούμενη πηγές του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας σχολιάζει επίσης πως ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών ήταν σε καλή διάθεση. «Εδώ ο Γ. Βαρουφάκης παίρνει συμβουλές από τον Σόιμπλε», είναι ο τίτλος της «Bild», η οποία επικαλούμενη εκπρόσωπο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών που δεν κατονομάζεται, αναφέρει ότι «οι συνομιλίες των δύο ανδρών ήταν καθαρές» στο Βερολίνο.

BildΒαρουφάκηςΣόιμπλε