Κικίλιας: Η Πρόεδρος της Βουλής περιφρονεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο τους ενστόλους

Την καταγγελία στην οποία προέβη συνδικαλιστής αστυνομικός των ΜΑΤ ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτίριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες του Σώματος να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του, σχολίασε ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ο κ. Κικίλιας τόνισε χαρακτηριστικά ότι όταν «ήμουν Υπουργός Δημοσίας Τάξης και κλήθηκα να αντιμετωπίσω τις αγωνιώδεις φωνές, εν μέσω διαδήλωσης, της κ. Κωνσταντοπούλου: “Βοήθεια, βοήθεια”. Δεν έτρεξε κανένας κουκουλοφόρος να τη βοηθήσει! Δεν έτρεξε κανένας συνδικαλιστής να τη βοηθήσει! Έτρεξαν να βοηθήσουν την κ. Κωνσταντοπούλου, που κινδύνευε η σωματική της ακεραιότητα, τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ένστολοί μας» και πρόσθεσε ότι «αυτούς τους ίδιους ενστόλους περιφρονεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο, ανοίγοντας τις αγκάλες της στον οποιονδήποτε εν δυνάμει διαμαρτυρόμενο, κουκουλοφόρο ή μη, που πετάει φυλλάδια στο προαύλιο της Βουλής ή ενδεχομένως “σουλατσάρει” στον Άγνωστο Στρατιώτη και βεβηλώνει».

Καταλήγοντας ο κ. Κικίλιας διερωτήθηκε «και τα παιδιά αυτά, τους Έλληνες εργαζομένους της ΕΛ.ΑΣ. δεν τους επιτρέπει τι; Να μπουν στη Βουλή να επισκεφθούν την τουαλέτα αν φοράνε τη στολή τους! Εκεί έχουμε φτάσει; Αλήθεια, αυτό είναι το πολίτευμά μας;».

ΒουλήΚικίλιαςΚωνσταντοπούλουΜΑΤ