Μέισον: Τρεις οι επιλογές Τσίπρα - Μίνι ντοκιμαντέρ για τον ΣΥΡΙZA στο Channel 4 (Video)

Τρεις είναι οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει σε άρθρο που ανήρτησε στο προσωπικό του blog ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Channel 4 σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Οι επιλογές αυτές, κατά τον Μέισον, είναι: ή προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ή πραγματοποίηση δημοψηφίσματος, ή αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης.

Στο άρθρο ο Μέισον σημειώνει πόσο έχει κουραστεί ο κόσμος στην Ελλάδα από την αβεβαιότητα. Αναφέρεται μάλιστα σε πρόσφατη δημοσκόπηση για να τονίσει πόσο διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες: Το 50%τάσσεται υπέρ μίας συμφωνίας, ακόμη και εάν αυτή θα παραβιάζει τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα 41% καλεί την κυβέρνηση να συγκρουστεί με την Ευρωζώνη.

«Αυτό το 41% μπορεί να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνουν νέες εκλογές και να του δώσει την απόλυτη πλειοψηφία», εκτιμά ο κ. Μέισον, τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα για τους δανειστές είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτουν πλέον ικανά ποσοστά ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τις ενέργειές της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη σύστασης της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος. «Ενώ ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι εταίροι προσπαθούν να προχωρήσουν σε μείωση του ελληνικού χρέους η κ. Κωνσταντοπούλου εργάζεται ώστε να το ανακηρύξει μη υπαρκτό», ενώ αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις τονίζεται ότι «έχοντας τη βοήθεια ειδικών, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 350 δισεκατομμύρια ευρώ από πολεμικές αποζημιώσεις», καταλήγει ο κ. Μέισον.

Εκτός από το άρθρο, ο Μέισον έχει προετοιμάσει και ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για τον ΣΥΡΙΖΑ, για το Channel 4. Το ερώτημα που επιχειρεί να απαντήσει το ντοκιμαντέρ είναι: «Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και από πού προήλθε;» Το ντοκιμαντέρ ανατρέχει στον εμφύλιο, τη χούντα, τη μεταπολίτευση και την οικονομική κρίση.

«Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος μιας ακούσιας χρεοκοπίας ο Πολ Μέισον παρουσιάζει στους Βρετανούς τηλεθεατές πώς το κυβερνών κόμμα ήλθε στην εξουσία και τι πιθανόν να κάνει μετά» αναφέρει χαρακτηριστικά το κανάλι.

«Θα καταστρέψουμε τη βάση πάνω στην οποία έκτισαν δεκαετία, τη δεκαετία, το σύστημα και το δίκτυο που ρουφά με μοχθηρία την ενέργεια και την οικονομική δύναμη από κάθε άλλον στην κοινωνία» είχε δηλώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στον δημοσιογράφο τον Ιανουάριο.

δημοψήφισμαεκλογέςντοκιμαντέρΠολ ΜέισονΣΥΡΙΖΑψήφος εμπιστοσύνης