Βενιζέλος: Το mail Χαρδούβελη θα ήταν παιδική εκδρομή σε σχέση με αυτό που έρχεται

«Αποδεικνύεται τελικά αυτό που είχα πει πρόσφατα: Το mail Χαρδούβελη θα ήταν παιδική εκδρομή σε σχέση με αυτό που έρχεται» επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, χαρακτήρισε «τρένο του τρόμου» τη συμφωνία.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τον απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης, πέντε μήνες μετά την εκλογή της. «Μετά το ηχηρό προχθεσινό αδιέξοδο, αντί ο κ. Τσίπρας να έρθει και να πει κάτι συγκεκριμένο, ήρθε και επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία γιατί αποφασίζει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

« Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μόνο δύο σκληρά μέτρα του σχεδίου Γιούνκερ. Κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια. Εκτός και αν θέλει να πει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις 47 σελίδες του κειμένου που εστάλη. Αν δει κανείς όμως το κείμενο και κάνει σύγκριση τότε το email Χαρδούβελη είναι παιική χαρά σε σχέση με το τρένο του τρόμου που θα είναι η συμφωνία».

«Υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση και προς ποια κατεύθυνση;» αναρωτήθηκε, επίσης, ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «όσους μήνες τρώει η κυβέρνηση καθυστερώντας, τόσα χρόνια θα καθόμαστε στο μνημόνιο. Η κυβέρνηση μετά από 4,5 μήνες βρίσκεται σε απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου οδήγησε ήδη τη χώρα σε ύφεση. Θα χρειαστούμε νέο δάνειο για τη χρηματοδότηση του χρέους και την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος που παράγετε».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επαναφέρει «την έκτακτη εισφορά, μειώνετε συντάξεις και αυξάνετε ΦΠΑ. Αφού ο Βαρουφάκης πήγε στη Λαγκάρντ και έταζε ότι θα πληρώνουμε, εφαρμόσαμε το μοντέλο Ζάμπια… Τώρα η Μέρκελ δεν είναι “μαντάμ”,αλλά φίλη μας,ο Σόιμπλε κακός & ο Γιούνκερ μπαλαντέρ». Και συμπλήρωσε ότι «χθες έγινε η μεγάλη κίνηση πριν το Κούγκι. Ανάψαμε τον δαυλό. Τους απειλούμε με αυτοκτονία. Έχουμε βάλει το πιστόλι στον κρόταφο μας και περιμένουμε να τρομάξουν μην πιτσιλιστούν από τα αίματα».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι το έγγραφο των 47 σελίδων είναι μια μικρή ατελής συμφωνία για να καταβληθούν οι δόσεις του τρέχοντος προγράμματος. «Πότε θα βγει η χώρα από το μνημόνιο κ. Πρωθυπουργέ; Ποιο το σχέδιο σας; Απεδείχθη η προεκλογική απάτη περί δήθεν διαπραγμάτευσης.
Aποδείχθηκε η διπλή πολιτική απάτη – για κάποιους, αυταπάτη» σημείωσε.

mail ΧαρδούβεληΒενιζέλοςΒουλή