Διαψεύδει η Παναρίτη δηλώσεις αρνητικές για το ΣΥΡΙΖΑ - Εντείνονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις

Διέψευσε η Έλενα Παναρίτη, με ανάρτησή της στο twitter, ότι είχε προβεί σε δηλώσεις που την έφεραν να λέει ότι αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν την θέλουν μία φορά, η ίδια δεν τους θέλει δέκα, με βάση τις οποίες είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μην δεχτεί το διορισμό της από τον Υπουργό Οικονομικών στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.  Τις δηλώσεις είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα usay.gr. «Όχι, δεν έχω κάνει δηλώσεις μιλάω όταν πρέπει. Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Η κ. Παναρίτη εμφανιζόταν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα usay.gr, να έχει δηλώσει ότι «αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα. Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου, όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα».

Ταυτόχρονα, όμως, οι αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό της κ. Παναρίτη, διογκώνονται. Ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος δήλωσε, με τη σειρά του, στο σταθμό ΣΚΑΪ ότι «πρόκειται για μια άστοχη κίνηση του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος είναι συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι μέλος του κόμματος». «Δεν είναι καλό ούτε για την κ. Παναρίτη, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ»  κατέληξε.

«Το θέμα Παναρίτη παραμένει εκ των πραγμάτων ανοιχτό και θα εξεταστεί με τους κανόνες που προβλέπονται μετά την υπογραφή, την ψήφιση και την διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας» δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επανήλθε στο θέμα, καθώς το Σάββατο είχε επίσης εκφράσει αρνητική άποψη, ζητώντας την επανεξέταση του διορισμού της, κάτι που πολύ πιο κατηγορηματικά είχε ζητήσει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι καυστικό ήταν το σχόλιο και της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα ενώ ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναπαρήγαγε το tweet του κ. Παπαδημούλη, δημιουργώντας την αίσθηση ότι ενστάσεις έχει και το Μαξίμου.

Από την άλλη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος δήλωνε: «Στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μπήκαν οι ίδιες αριστερές παράμετροι; Η Παναρίτη μας μάρανε; Καλύτερα να είναι δίπλα στην Λαγκάρντ η Παναρίτη παρά ο Λεουτσάκος ή ο Φίλης», αν και επεσήμανε ότι διαφωνεί κι αυτός με την επιλογή της.

Πάντως, το θέμα είναι σαφές ότι μόλις άνοιξε και δεν φαίνεται να κλείνει γρήγορα καθώς, κατά πληροφορίες, συγκεντρώνονται ακόμη και υπογραφές εντός ΣΥΡΙΖΑ κατά του διορισμού της, την ευθύνη του οποίου αποδίδουν οι περισσότεροι στον κ. Βαρουφάκη, που φαίνεται να είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει τα περισσότερα «βέλη».

ΠαναρίτηΣΥΡΙΖΑ