Please Leave

Έξω από την Ευρωζώνη, καθώς δεν είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί για να ανήκουμε σε αυτή, μας θέλει ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στη Deutsche Welle.

Ο Timo Soini, αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού δεξιού κόμματος “Αληθινοί Φινλανδοί” το οποίο αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές στη Φινλανδία, υποστηρίζει ότι η άποψη αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη χώρα του. “Μπορεί εμείς να είμαστε οι δριμύτεροι επικριτές, αλλά υπάρχει ένα είδος συμφωνίας στο ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα διστακτική στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα με χρήματα των Φινλανδών φορολογουμένων, όταν μάλιστα η βοήθεια αποσκοπεί στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.

Ας ελπίσουμε οι δικοί μας στο τιμόνι της διαπραγμάτευσης να μην έχουν σκοπό να του κάνουν το χατίρι… Να πούμε μόνο ότι με τους συμμάχους μας να λιγοστεύουν κάθε μέρα που περνάει, τους επικριτές μας να γίνονται όλο και πιο ενεργητικοί και τους τελευταίους κουμπαράδες του δημοσίου σπασμένους, η αναγκαιότητα να κλείσει μια συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερο είναι απολύτως επιτακτική.

Για να μη τα βλέπουμε όμως όλα μαύρα, να και ένα νέο που θα μας κάνει όλους να νιώσουμε λίγο καλύτερα: σύμφωνα με το Bloomberg, η οικονομία του Μακάου (aka Λας Βέγκας της Ασίας) είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμάς!

Timo SoiniΕΛΛΑΔΑΕυρωζώνηΥπουργός ΕξωτερικώνΦινλανδία