Στους θεσμούς παραπέμπει την Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ

Την ανάγκη να υπάρξει εντατικότερη δουλειά σε τεχνικό επίπεδο σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια με τους θεσμούς» δήλωσε η κ. Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε θετική τη χθεσινοβραδινή της συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά με δηλώσεις του στην WirtschaftsWoche ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγες ώρες πριν τη συνάντησή με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν αφορά μόνο την Νομισματική Πολιτική ή οικονομικούς λόγους αλλά έχει να κάνει και με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, προειδοποιώντας τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Δεν μπορείς απλά να πετάξεις κάποιον έξω από τη Νομισματική Ένωση. Οι Έλληνες, πάντως, θα πρέπει να μάθουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε ότι «χωρίς το ευρώ θα ήμασταν αντιμέτωποι με έναν νομισματικό πόλεμο».

ΓιουνκέρΜέρκελ