Στρατούλης: Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις

Για τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Στρατούλης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση με τους δανειστές, σημείωσε ότι “ελιγμούς θα κάνεις, αλλά τον βασικό κορμό των δεσμεύσεών σου δεν τον ακυρώνεις” και εκτίμησε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνηθεί κάτι που θα αναιρεί τις προγραμματικές δεσμεύσεις, σε ό,τι αφορά βασικά ζητήματα, όπως μισθούς συντάξεις κλπ”.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει την προεκλογική της δέσμευση για ΕΝΦΙΑ και υποστήριξε ότι βασικός στόχος είναι να μειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Επανερχόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης τόνισε ότι συμφωνία δεν έχει επέλθει στις “κόκκινες” γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι για να επέλθει τελική συμφωνία θα πρέπει “πρώτα να λυθούν το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας και η χρηματοδότησή του και δεύτερον η απομείωση του δημόσιου χρέους”.

Ερωτηθείς για το αν θα γίνει κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ακόμα και στις κύριες συντάξεις, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι “αυτά που ζητούν είναι απαράδεκτα και δεν έχουμε πρόθεση να τα εφαρμόσουμε. Οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν, δεν αντέχει ο λαός. Ας επιμένουν οι δανειστές, εμείς τον λαό δεν τον εξοντώνουμε” και συμπλήρωσε ότι θα είναι πολιτικό πραξικόπημα, αν επιμείνουν οι δανειστές.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της 13ης σύνταξης, ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι “έχουμε συγκεκριμένη δέσμευση, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να την τηρήσουμε” και επισήμανε ότι όσοι παίρνουν από 700 και κάτω θα πάρουν 13η σύνταξη. “Είπαμε στους δανειστές ότι αυτό θα στοιχίσει 550 εκατ. ευρώ και είμαστε αποφασισμένοι να το τηρήσουμε” δήλωσε και σημείωσε ότι θα γίνει διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων για να λυθεί το πρόβλημα με τις διαδοχικές συντάξεις.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣΕΝΦΙΑΣτρατούληςΣυντάξεις