Κουρουμπλής: Η συμφωνία δεν κλείνει, γιατί υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα

Για την εφαρμογή ενός νέου πλαισίου με τους εταίρους έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «θέλουμε με αυτή τη διαπραγμάτευση να υπάρξει μία πραγματική διέξοδος». Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ. Κουρουμπλής, ανέφερε ότι η κρίση απειλεί όλους και εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν είναι απλό να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, «για πολλούς ιστορικούς και πολιτιστικούς λόγους».

Ερωτηθείς γιατί να τα καταφέρει η νέα κυβέρνηση, όταν οι άλλοι δεν τα κατάφεραν ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «εμείς έχουμε διδαχθεί από τα λάθη των προηγούμενων τριών ηγετών, γιατί οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν δεν έλυσαν τα προβλήματα, ούτε τα κρίσιμα ζητήματα όπως είναι το χρέος και η ανάπτυξη. Η διαπραγμάτευση πρέπει να συμπεριλαμβάνει και αυτούς τους δύο όρους».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, «η συμφωνία δεν κλείνει, γιατί υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα. Αν τα δεχθούμε, θα γίνει ό,τι έγινε μέχρι τώρα και το αποτέλεσμα θα είναι τα ίδια» ενώ αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του χρέους τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει κατανόηση από πλευράς των εταίρων εκφράζοντας την άποψη ότι υπάρχει και τρίτος δρόμος σχετικά με αυτό, ώστε να βρεθεί λύση. Καταλήγοντας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ανατιμολόγηση στα φάρμακα.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣΚουρουμπλήςσυμφωνία