Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ αποκαλύπτει η BILD

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα “BILD”, επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της BILD, το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε μία μόλις ημέρα πριν ξεκινήσουν οι επαφές του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου το απόγευμα (17.30 ώρα Γερμανίας) με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και αφορούσε τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε να εκταμιευτούν τα υπόλοιπα χρήματα.

Την ώρα που το πρόβλημα της ρευστότητας της Ελλάδας γίνεται όλο και μεγαλύτερο, η ελληνική κυβέρνηση έχει κρίσιμες διαβουλεύσεις σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Παρίσι, σχολιάζει η εφημερίδα. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Bild” που επικαλείται τον ελληνικό Τύπο, το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της προσοχής της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, έχει σήμερα συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι ενώ είναι προγραμματισμένη και μία συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρίστιν Λαγκάρντ σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Όπως επισημαίνει η “Bild”, την ώρα που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποβάλει τη νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αλλαγές σε ΦΠΑ. Η γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και μία ημέρα μετά, στέλνει τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της ομάδας διαπραγμάτευσης στη Φρανκφούρτη. Σε άλλο άρθρο της, η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι “την ώρα που η Ελλάδα δεν χρειάζεται έναν συμπαθητικό πρωθυπουργό αλλά έναν καπετάνιο, οι ήπιοι τόνοι του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα δεν εξυπηρετούν τις τρέχουσες ανάγκες των Ελλήνων”.

Aλέξης ΤσίπραςBildΜέρκελτηλεφώνημα