Λαπαβίτσας: "Χυδαία περίπτωση" ο Γ. Ντάισελμπλουμ

“Χυδαία περίπτωση” χαρακτήρισε τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup ότι εκείνος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρακάμψει τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Λαπαβίτσας δήλωσε με νόημα ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ “είναι μια απολύτως χυδαία και απαράδεκτη περίπτωση” και εξέφρασε την στήριξή του στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1, ο κ. Λαπαβίτσας αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους της, εξέφρασε τις ανησυχίες του αναφορικά με το αν θα είναι έντιμος ο συμβιβασμός με τους θεσμούς καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι εταίροι βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό» και «σφίγγουν την θηλιά».

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, αν δεν υπάρξει έντιμος συμβιβασμός, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει όλες τις επιλογές ενώ, κληθείς να σχολιάσει το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι αύριο το βράδυ στη Βουλή, σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα έρθει. Τώρα έχουμε εικασίες και υποθέσεις. Αύριο στο υπουργικό συμβούλιο θα μάθουμε κάποιες πλευρές του, δεν θα μαθευτούν όλα αύριο» και αναγνώρισε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται αυτήν την στιγμή η κυβέρνηση.

ΒαρουφάκηςΛαπαβίτσαςΝτάισελμπλουμ